Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Στατιστικα θερμοκρασιων - Θεσσαλονικη (Μίκρα) 1973-2011.



Παρακατω θα παρουσιαστουν διαγραμματα που εχουν την θερμοκρασιακη διακυμανση της μεσης θερμοκρασιας για καθε μηνα ενος ετους απο το 1973 εως το 2011(Μαιος) για την περιοχη της Μίκρας(αεροδρομιο). Τα στοιχεια προφανως παρθηκαν απο το αεροδρομιο της Μίκρας στην Θεσσαλονικη. Επισης εκτός απο την μεση θερμοκρασια παρουσιαζονται και η μεση μεγιστη θερμοκρασια για καθε μηνα καθως και η μεση ελαχιστη.

Επισης με μπλε χρωμα ειναι σχεδιασμενος ο μεσος ορος των αντιστοιχων θερμοκρασιων για το χρoνικο διαστημα 1973-2011, με λιγα λογια η μεση κλιματικη τιμη.
Ενω με πρασινο χρωμα ειναι σχεδιασμενη μια ευθεια που δειχνει την γραμμικη ταση της θερμοκρασιας.

Οπως θα γινει αμεσως αντιληπτο η μεση θερμοκρασια για καθε μηνα, παρουσιαζει συνεχη και διαρκη αυξηση και μαλιστα σχετικως μεγαλη!
Η αυξηση δεν ειναι τοσο μεγαλη τον χειμωνα ή την ανοιξη αλλά κυριως τους καλοκαιρινους μηνες. Οπου η κατασταση γινεται συνεχως και πιο αφορητη.

Η δε μεση μεγιστη θερμοκρασια(δηλαδη ο μεσος ορος των μεγιστων θερμοκρασιων) παρουσιαζει και αυτη ανοδο αλλά πολυ μικροτερη.

Το μεγαλο θεμα ειναι με την μεση ελαχιστη θερμοκρασια(δηλαδη ο μεσος ορος των ελαχιστων θερμοκρασιων) οπου σε καθε μηνα παρουσιαζει τρομερη ανοδο για το χρονικο διαστημα 1973-2011!!!! Το θεμα ειναι ενα δράμα σχετικα με τις ελαχιστες θερμοκρασιες.
Οπου και στο καλοκαιρι η θερμοκρασια δεν πεφτει χαμηλα πλεον και παραμενει σε υψηλα επιπεδα, αλλά και τους χειμωνες δεν κανει πλεον ουτε κατα διανοια οσα κρυα εκανε παλιοτερα.



Παμε πρωτα με τις μεσες θερμοκρασιες:





























Μετα εχουμε τις μεσες μεγιστες θερμοκρασιες:




























Και τελος ιδου και οι μεσες ελαχιστες θερμοκρασιες:
Προσεξτε την κολοσσιαια ταση ανοδου που εχουν ολοι σχεδον οι μηνες!!


























Ολα αυτα βεβαια ειναι ενα μικροσκοπικο μόνο λιθαρακι στα δεδομενα που υπαρχουν και που δειχνουν την παγκοσμια θερμανση που υφισταται και υπαρχει και βιωνουμε εδω και πολλα πολλα χρονια. Οποιον μετεωρολογικο σταθμο σχεδον και να πιασεις, σε Ελλαδα ή οχι, τα δεδομενα θα ειναι αμειλικτα. Αυξηση της θερμοκρασιας. Θερμανση!
Συνεχως χωρις σταματημο. Περυσι η Μοσχα ενιωσε τον χειροτερο καυσωνα ολων των εποχων της με θερμοκρασιες ανηκουστες για αυτην που επεμεναν παρα παρα πολλες μερες. Παραπανω απο μηνα! Η Ελλαδα ειχε ενα απο τα πιο θερμα ετη για τα τελευταια 60 χρονια. Και παλιοτερα ειχαμε καυσωνες αλλά ειχαμε και κρυους χειμωνες. Ή καποιους μηνες κρυους. Τωρα? Μόνο πανω απο τα κλιματικα.

Συμφωνα με την ΝΑΣΑ η μεση θερμοκρασια της γης εχει ανεβει 0.6 °C τα τελευταια 30 χρονια και 0.8 °C τα τελευταια 100 χρονια.
Επισης το 2010 ηταν μαζι με το 2005 το θερμοτερο ετος απο το 1880 που υπαρχουν ακριβεις καταγραφες(instrumental data).
Την τελευταια δεκαετια ειχαμε επισης 5 ετη που ηταν τα θερμοτερα της τελευταιας 130ετιας(1880 εως σημερα) και ηταν τα ετη 2002, 2003, 2006, 2007 και 2009.
Το 1998 μπαινει αναμεσα σε αυτα και στα 2010 και 2005 και καταλαμβανει την 3η θεση των θερμοτερων ετων τα τελευταια 130 χρονια!


Δηλαδη 7 απο τα τελευταια 10 ετη, ηταν τα θερμοτερα της τελευταιας 130ετιας!! Δράμα η κατασταση!!!!

Να και το διαγραμμα της ΝΑΣΑ απο το 1880 εως σημερα. Ειναι φυσικα φανερο το τι συμβαινει. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ειναι σαφης! Πιο σαφης δεν γινεται.




Και να ενα διαγραμμα θερμοκρασιας και παλι με οργανα(θερμομετρα) και οχι εκτιμησεις κλπ, για την Ευρωπη. Οπου δειχνει την διαφορα θερμοκρασιας σε καθε ετος απο την μεση τιμη της μεσης θερμοκρασιας για το χρονικο διαστημα 1850-1899.



Και παλι αναμφισβητητα φαινεται το τι συμβαινει. Μαλιστα ενα χαρακηριστικο για την θερμοκρασια της Ευρωπης ειναι οτι οι χειμωνες φαινονται να εχουν μεγαλυτερες διαφορες και η αυξηση της θερμοκρασιας τους ειναι υψηλοτερη απο την αντιστοιχη αυξηση των καλοκαιριων.

Δυστυχως λοιπον η παγκοσμια θερμοκρασια ανεβαινει ασταματητα και ολοι σχεδον πλεον οι επιστημονες το δεχονται αυτο. Πως θα μπορουσαν να κανουν διαφορετικα οταν το 99.999 % των στοιχειων το δειχνει αυτο?
Το θεμα ειναι που οφειλεται αυτη?

Οφειλεται στους φυσιολογικους κυκλους της γης και μόνο?
Οφειλεται στον ανθρωπο και στις εκπομπες διοξειδιου του ανθρακα(CO2) που παραγει σε τεραστιες ποσοτητες ετσι ωστε επηρεασε το ευαισθητο κλιμα της γης?
Οφειλεται και στα 2 παραπανω? Πόσο στο ενα και πόσο στο αλλο αραγε?

Ερωτηματα που δεν ξερουμε και δεν γνωριζουμε να απαντησουμε και που το καθενα απο αυτα στην καταφατικη του απαντηση εχει υποστηρικτες. 3 ομαδες υπαρχουν.
Αυτοι που πιστευουν οτι η παγκοσμια θερμανση που παρατηρειται οφειλεται στον ανθρωπο σχεδον αποκλειστικα(και μαλλον ειναι οι περισσοτεροι), αυτοι που πιστευουν οτι οφειλεται στην φυση και μόνο και η 3η μικροτερη ομαδα ειναι αυτοι που πιστευουν οτι ο ανθρωπος συμβαλει μεν στην αυξηση αλλά ακομα και χωρις τις εκπομπες CΟ2 του ανθρωπου, η θερμοκρασια θα αυξανοταν και απλως ο ανθρωπος κανει την κατασταση λιγο χειροτερη.

Το τι ισχυει και ποιος εχει δικιο δεν το ξερουμε.
Το θεμα ειναι οτι, αν ισχυει οτι ο ανθρωπος επηρεαζει με τις εκπομπες CO2 το κλιμα και αυξανει την θερμοκρασια λογω αυτου, τοτε το μεγαλο θεμα ειναι να μην εχουμε περασει το σημειο του μη-γυρισμου(tipping point). Γιατι αν το εχουμε περασει τοτε ακομα και να σταματησουμε τις εκπομπες διοξειδιου του ανθρακα θα ειναι ανωφελο και η θερμοκρασια θα συνεχισει να ανεβαινει. Το κλιμα και ο καιρος οπως τον ξεραμε θα αλλαξει δραματικα και η ζωη θα γινει δυσκολοτερη σε πολλες πολλες χωρες.

Το διακινδυνευουμε λοιπον? Ως τωρα ναι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου